Wanddecoratie

Muurschilderingen

juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-juwelierswinkel-a4
juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-juwelierswinkel-a1
juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-juwelierswinkel-a2
juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-juwelierswinkel-a3
juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-juwelierswinkel-a5

De eigenares van deze juwelierszaak in Barcelona heeft mij gevonden via internet. Ze wil iets dynamisch, met glamour, iets dat als ware beweegt… Hier kan ik spreken van een droom: uitdagend. Na veel oefenen thuis heb ik het gevonden: metaalverfsoorten als ondergrond, salamanders, schildpadden. Met zelfgemaakte voorbeelden en sjablonen en met speciale kwasten ging ik het vliegtuig in. Mijn droom wordt realiteit, zelfs de fotograaf had de bewegelijkheid van de wandecoratie niet helemaal in beeld kunnen vastleggen, het beweegt met het licht.

juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-vogel-b2
juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-vogel-b1
juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-vogel-b3

De eigenares vroeg om een decoratie met vogels. Deze wand heb ik toen aanbevolen om een vrolijkere sfeer te creëren in het mooie, maar ietwat strakke interieur. Het was heel gedetailleerd schilderwerk.

Hiermee ben ik heel uitgebreid met creativiteit en materialen. Door middel van bijzondere soorten verf, zoals metaalverf, parelmoerverf, collages, kleurwassingen (dat is het gebruik van verschillende kleuren om een gemêleerd effect te krijgen) kan ik talloze, bijzondere decoratieve resultaten garanderen.

Muurschilderingen zijn een creatieve manier om het uitzicht in uw huis een nieuwe impuls te geven, een saaie wand op te fleuren of in een donkere ruimte een compleet nieuwe sfeer te creëren.

Vanuit mijn achtergrond als figuratief schilder kan ik een muurschildering op maat voor u maken. Qua vormgeving kan deze abstract of figuratief zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een landschap.

Ik stem de muurschildering zorgvuldig af op uw eigen smaak en omgeving. U kiest de plek en de locatie uit en ik kom langs met mijn schetsblok en maak voor u een voorstel. Daarbij geef ik u de garantie van een prachtig eindresultaat.

Restauratie van muurschilderingen

juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-restauratie-muurschildering-c1
juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-restauratie-muurschildering-c2

Een kunstenaar heeft op een houten paneel deze muurschildering geschilderd, buiten in een tuin. Na een tijd ging het hout rotten. Met enorm geduld heb ik de laag verf van het paneel gescheiden en weer op een watervaste plaat aangebracht. De stukken die eruit vielen heb ik zelf opnieuw geschilderd, en het geheel met een epoxylaag beschermd.

Een bijzondere muurschildering is zeker ook de moeite waard om te restaureren. Beschadigingen worden weggewerkt en het effect van het origineel wordt weer helemaal hersteld.

Collages

juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-zuil-d1
juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-zuil-d2
juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-zuil-d3

De zuil stond te opzichtig in de woonkamer. Om het in het interieur te integreren heb ik er deze collage van gemaakt. Met Japans papier en bladskeletten werd het meteen een conceptuele boom. In plaats van een hinder voor het oog, is het nu iets om met plezier naar te kijken.

Collages zijn creatieve samenstellingen van verschillende materialen en texturen waarmee ik mooi decoratief effect aan een interieur kan geven.

Bijzonder behang

juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-bijzonder-behang-f1
juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-bijzonder-behang-f2
juan-castells-alcaraz-meesterschilder-decoratieschilder-wanddecoratie-bijzonder-behang-f3

De opdrachtgeefster heeft gekozen voor behang, één met een houtpatroon en daarnaast lijkend op koperen platen. Het resultaat geeft aan het kleine appartement een heel andere dimensie.

Behang is uiteraard ook een vorm van wanddecoratie. Ik kan een bijzonder behang met u uitzoeken en aanbrengen.